De omgeving van Fossemagne

Aan de N 89 bij de bocht van Fossemagne ligt een kunstmatig meer van ongeveer 6 hectare groot, met een zandstrand. Daar is ook gelegenheid om te zwemmen en te zonnebaden.

 

Op zo’n 23 km. van de camping ligt de oude stad Périgueux met een prachtige kathedraal die beroemd is om het bijzondere mooie houtsnijwerk. Op woensdag- en zaterdagochtend is er een gezellige markt op het plein en de schilderachtige straatjes.

 

Ten zuiden van Montignac bevinden zich de grotten van Lascaux, dat bekend staat om de préhistorische tekeningen. Sarlat is een middeleeuws stadje tussen de rivieren de Vézère en de Dordogne, waar er heerlijk gewandeld, gewinkeld en gegeten kan worden. Bij Les Eyzies zijn er druipsteengrotten en oude huizen in grotten gebouwd. In Les Eyzies en Le Bugue is er gelegenheid om te kanovaren. U vaart door een ongerepte natuur en een lieflijk landschap. Le Bugue heeft een bezienswaardig en wereldberoemd aquarium. Château des Milandes is het beroemde kasteel, waar Josephine Baker met haar vele adoptiekinderen heeft gewoond. Het kasteel Hautefort heeft prachtige tuinen en ligt noord-oostelijk gelegen aan de D 704 richting Limoges, vergeet uw fototoestel niet. Verder zijn er festivals, muziek, musea, theater, folklore, feesten en dergelijke. Périgueux heeft meerdere grote supermarkten, oa. Leclerc en Hyper U maar ook een LIDL en Aldi zijn aanwezig.

Informatie en folders zijn overal – ook op de camping – te verkrijgen.